11 Haziran 2020 Perşembe

Vasiyetname kime tevdi edilir

Ancak elyazısı ile vasiyetnamenin notere tevdii mecburiyeti yoktur. Notere tevdi geçerlilik . Vasiyetname , kişinin mevcut mal varlıkları üzerinde hayattayken yapmış. Resmi vasiyetname nasıl hazırlanır. Mirasbırakan kimselerin, ölüme bağlı tasarruf işlemleri arasında vasiyet de yer alıyor.


Peki, vasiyetname kime teslim edilir ? Maddenin ikinci fıkrasından da anlaĢıldığı üzere el yazılı vasiyetnamenin tevdii. Maddede “ vasiyet ” ten değil, “vasi- yetname” den söz edilmiştir. Sulh Hukuk Mahkemesine tevdii edilir. Zira “name” yazı demektir.


Halbuki ferde tahsis edilen vasiyet serbestisi, kanu-. Lehine mal vasiyet edilecek kişinin tayinini miras bırakan diğer bir kişiye. Seçim hakkının kime ait olacağını vasiyetçi belirtmemişse bu hakkın vasiyet borçlusuna ait. Beyan Edilmesi ve Tanıkların Şerh Vermesi. Bir kişinin vefatı halinde terekesi yani ona ait hak ve borçların kime kalacağı sorununu ortaya çıkar.


Kurul bu madde mucibince şahitler tarafından ilave edilecek şerhin kendileri tarafından. Bilmem ki kimin hakkını kime karşı müdafaa ediyoruz. Günlük yaşamda … size vasiyetimdir, … vasiyet ettim şeklindeki ibareleri.


Bu nedenle miras sözleşmesi yerine vasiyetname çok daha fazla tercih edilmektedir. Bu yemin takriri için harç alınmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar