29 Haziran 2020 Pazartesi

Smear testi sonucu yorumlama

Yeterli bir örnekleme yapılmış ise smear testi sonuçları negatif ve pozitif olarak ikiye ayrılır. Smear testi sonuçları nasıl yorumlanır ? Anormal-olan-pap- smear - testi - sonucu -nasıl- yorumlanır. Sonuç olarak smear testi. ASCUS-LGSIL-HGSIL). PAP smear sonucu anormal bulunan hasta grubuna bir sonraki aşamada . Akıntı dışında hiçbir belirti yoktu ortada, ilk kez yaptırdığı smear testinden kötü haber geldi ama ciddiye almadı.


Smear testi sonucu yorumlama

Yayma ( smear ) test anormalliği hamileliğe engel midir? Test sonucu anormal çıkarsa, serviks kanserinin oluşumunu önlemek için şu . Serviks kanseri bir tarama testi olan smear testi ile çok erken dönemlerde hatta henüz. Tuğrul ABACIOĞLU drtugrulabacioglu.


Kadın Hastalıkları drtugrulabacioglu. Rahim Ağzı Kanseri Nedenleri Nelerdir? Anormal smear sonucu aslında oldukça yaygın görülür. Y›ll›k PAP smear testi ile bir.


Kütüphaneler icerik. Test sonucunuzun durumuna göre uzman hekiminizin önerilerini dikkate alarak . HPV-DNA genotiplendirme testi ile, kansere yol açabilen civarında yüksek. NEGATİF olarak raporlanacaktır. HPV testi tekrarlanabilir. Tarama testlerini kullanıp erken dönemde yakalamaya uygundur.


Kolposkopi, anormal sitoloji sonucu olan hastalarda rahim ağzı kanseri öncülü. Kolposkopide görülen değişiklikleri görebilmesi ve doğru yorumlaması gereklidir. Ayrıca PAP testin gerek alınma tekniği gerekse yorumlanması açısında hekimler. Eğer anormal bir durum görülmezse test sonucu negatiftir.


Smear testi sonucu yorumlama

Tıbbi ifade ile “Papanicolau Smear”, Türkçe ifadesi ile pap simir testi, son dönemlerde kadınların sıkça karşılaştıkları rahim . Doktor, genel sağlığım için önemli gördüğü için bu testlere diyabet ve kolesterol. Sıra, test sonuçlarını beklenmeye gelir. Koronavirüs (COVID-19) test sonuçları öğrenme? Merhaba hocam, smear testi sonucu negatif yazıyor, fakat mikroskobik bulgular.


Doktorun genç bulduğu için smear testi yapmadığı kadın kanserden. Ayrıca, Pap test sonucu anormal çıkarsa, hasta tekrar çağrılmaksızın, . Simir testi sonuçlarının yorumlanması ,. Endometrium kanserlerinin çoğu . Gebelikte smear testi konulu makalemizi inceleyebilirsiniz. Pap smear ile tanınmasına bağlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar