19 Şubat 2019 Salı

Marka hakkının özellikleri

Bu çalışmanın amacı marka hakkının sahibine sağladığı hakların kapsamını. VE MARKA HAKKININ KORUNMASI. MARKA: Bir nesnenin ve özellikle ticari.


Bir işletmeye ait mal ve hizmetleri diğer işletmelerinkinden ayırt edici özelliği. Uzun bir süre yürürlükte kalan 5sayılı KHK ile marka hakkının. Marka Hakkı ve Kapsamı. Garanti markası, marka hakkı sahibinin kontrolü altında birçok işletme. Bir markanın en önemli ve öncelikli özelliği : “ayırt edici niteliği haiz olması”dır.


Bu duruma: “ marka hakkının iktisabında tescil ilkesi” veya sadece. Bir işaretin marka olarak değerlendirilebilmesi için şu koşullar vardır: Ayırt edici. Dolayısıyla bir işletme için bu kadar değerli olan bir özelliğin mutlaka korunması gerekmekte olup, hak sahibinin tüm haklarının yasal olarak . Tescilli bir markanın kullanım hakkı marka sahibine aittir. Ekonomik suçlar neticeleri açısından ortak özellikler taşıyan birden fazla suç tipinin . Hukuk Dairesi somut olayın özellikleri ve tarafların konumu esas alınarak . Dolayısı ile marka hakkına tecavüz edildiğini iddia eden önceki tarihli marka. Bu karar özellikle kötüniyetli marka tescillerine dayanarak tescilli . Sadece marka hakkının devamını amaçlayan görünüşte kullanımlara itibar edilerek markanın iptal edilmemesi özellikle günümüz koşullarında üçüncü kişiler.


Ancak gayri maddi bir mal olan marka üzerindeki hakkın , diğer mal- varlığı haklarından farklı özellikleri mevcuttur. Bu nedenle, bu hakkın haczi ve paraya . Kelime tescili talep edilen malların özelliklerini doğrudan belirtiyorsa ve ilgili. Türkiye sınırları içerisinde geçerli olma şartı aranmaz. Tezin başlangıcında özellikle konunun seçiminde desteğini . Yoksun kalınan kazancın hesaplanmasında özellikle markanın ekonomik önemi, marka . Bu özelliği ile çalışmanın hem akademik hem de uygulama boyutu olan bir . Bu sebeple kısaca markanın tanımı,tescil usulü, marka hakkına tecavüz. Tasarım sevenler ve özellikle İskandinav tasarımlarına meftun olanlar için POUL HENNINGSEN ismi efsaneler arasındadır.


Elinizdeki kitap, şimdilik tescil sürecine odaklanmadan, marka hakkının ihlali ve. Yenileme işlemi yapıldıkça marka hakkı sonsuz devam edecektir. Bir firma sadece bir marka mı alabilir? MARKA HAKKININ KULLANIMIYLA PARALEL İTHALATIN ÖNLENMESİ - ESIN ÇAMLIBEL TAYLAN Özellikleri ve Fiyatlarını Karşılaştır!


Eden, kişisel adlar üzerinde marka hakkının varlığına ilişkin olarak. Merkez tarafından özellikle common law ülkeleri ile . Ferdi markaları diğer markalardan ayıran en önemli özellik , markaların. Bir coğrafi işareti diğer sınai ve mülki haklardan ayıran özellik nedir?


ZET: Bu makalede Türk hukukunda paralel ithalat ve marka hakkının.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar