13 Aralık 2018 Perşembe

Apa kaynakça

Apa kaynakça

Yalnızca çok elzem bir açıklayıcı not gerektiğinde dipnot kullanılmalıdır. APA atıf ve kaynakçada “and” yerine “” kullanılmasını önermektedir. Yazım Kuralları ( APA 6. Sürüm).


Apa kaynakça

KAYNAKÇA GÖSTERİMİ. Tek yazarlı kitap: . Kaynakça ile göndermelerin uyumu. Psychological Association ( APA ) stilinde hazırlanmalıdır. APA stilinde metin bölümlere ayrılmıştır.


Ana bölümler sırasıyla:. Böylece okuyucunun ilgili materyale kolaylıkla . Bu bilgi doğrultusunda APA yöntemine göre kaynak göstermede yazım kurallarını inceleyelim. YAZIM KURALLARI VE ÖRNEKLERĠ. METĠN ĠÇĠ ATIF YAPMA: Kullanılan kaynaklarına araştırmanın kaynakça bölümünde . BBY 4Akademik Yazma Becerileri, . Metin içi gönderme. En yaygın olarak kullanılanlar MLA, APA ve Chicago Manual of Style.


Apa kaynakça

Style Notes-Bibliography yöntemine göre hazırlanmış dipnot ve kaynakça örnekleri . Birden fazla kaynak gösterilecekse. Hazırlayan : Sönmez ÇELİK , Düzenleyen : Ramazan ÇELİK. Gruplar (yazar olarak) ve kurum yazarlı kaynak gösterimi.


Kitap ve eKitaplar. METİN İÇİ ATIFLAR (GÖNDERMELER). Bilimsel yayınlarda kaynak gösterme, tablo ve şekil oluşturma rehberi : APA kuralları. Yazar Sayısına ve Türüne Göre Gönderme . Alan yazınımızda kaynak gösterme için temel alınan APA kurallarının. REFERANS GÖSTERME KURALLARI ( APA STİLİ).


Orijinal kaynak olarak öz (abstract). APA tarzı bölümüne geç - APA 5inci yayınında kaynak gösterimi için aşağıdaki kurallar geçerlidir. Ansiklopediler, sözlükler ve ek sözlükler de dahil, alıntı . Yeni sekmesine tıkladıktan sonra ekrana kaynak türlerine göre . Aynı tarihli kaynaklarda harf ile sıralama yapılır.


Aşağıda APA sürümüne uygun olarak kaynak ve referans sistemine ilişkin bazı örnekler. Amerika Psikoloji Derneği ( APA ) formatı, üçüncüsü ise dipnot sistemidir. Pages, kaynakça yaratan ve alıntıları yöneten bir program olan EndNote ile çalışır. Bu özelliklerinden yararlanmak için EndNote Xveya sonraki sürümünü .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar