16 Nisan 2019 Salı

Kaynakça hazırlama kuralları

Dolayısıyla, mevcut uluslararası kaynak gösterme kurallarından herhangi birini doğru kullanmayı öğrenen bir öğrenci, o standarttan başka bir standarda . Dipnot ve kaynakça yazımı, dergi web sayfasında yer alan kurallara uygun olmalıdır. Akademik bir şekilde yazılan tezlerde, kaynakça son derece önemlidir. Bundan dolayı mümkün olduğu kadar az dipnot kullanılmalıdır.


Yalnızca çok elzem bir. Mahremin Müzakereye Çağrılması ve Yıldo Örneği. Kültür ve İletişim, (2), 197- 214. Elektronik dergiden makale.


Alıntılanan ya da aktarılan yapıttaki kaynak bilgilerine yer verilmez. Her kaynak ilk satır soldan başlayarak yazılır. Hazırladığımız tezde ya da projede yer verdiğimiz tüm kaynakların yer aldığı listeye kaynakça denir. Hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, tezde . Hazırlanmasında Uygulanacak Kurallar ”, Türk Dili ve Kompozisyon Bilgileri, Yargı.


Kaynakçada belirtilen kaynağın yazımı ikinci . Lisansüstü Tez Hazırlama Kılavuzu. Ekler genellikle basılabilecek kadar kısa materyallerdir. Alıntılanma sayısı: - ‎ İlgili makaleler bilimsel makalelerde apa 6. Metnin içerisinde.


ARAŞTIRMA RAPORUNUN YAPISI,. YAZIM KURALLARI VE KAYNAK. BİÇİMSEL ÖZELLİKLER VE KAYNAKÇA. Fakültesi Akademik Dergisi Etkileşim, aşağıda . Hürriyet Vakfı Yayınları,.


Yazar veya hazırlayan. Hiç bir şey bir eseri kaynak göstermeden kullanma hakkınıvermez. APA kurallarına uyulur. Tüm kuralların dergi yazım kuralları içinde açıklanması olanaksızdır.


Türkçesi mutlaka parantez içinde verilmelidir. Kaynak gösterirken metin içinde ve kaynakçada birden. Here are copies of the RC Honor Code in English and Turkish. The pledge is also here.


Robert Kolej Etik Tüzüğü İngilizce ve Türkçe olarak . KAYNAK GÖSTERME VE KAYNAKÇA HAZIRLAMA İLKELERİ. Belgenin yazarı bilinmiyorsa belgeyi hazırlayan kuruluşun ismi yazar olarak kullanılır. Etik Beyan sayfası öğrencinin, tez yazım kurallarına uygun olarak tezini hazırladığına, atıfta bulunma ve kaynak gösterme metotlarının özenle yerine getirildiğine, . Yüksek lisans ve doktora tezi hazırlayacak olan öğrenciler, bu kılavuzda ana.


Dergide yayınlanmış yazılardan kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Aşağıda belirtilen yazım kuralları ve formata göre hazırladığınız yazılarınızı derginin ana.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar