26 Şubat 2020 Çarşamba

Tarikat dersi yapmanın faydaları

Ya bir ay,altı ay bırakılırsa ne olur. Bazısı ders alıyor,sonrada “ ben ders aldım yapmadım ” diyor. Mürşidi Olmayanın Mürşidi Şeytan mıdır ? Tarikatte hissesi olmayan ve . Cezbe ne demektir, nasıl olur ? Bir gün de yaşasak, tarikatla yaşayalım inşaallâh.


Mahmud Esad Coşan Rh. O halde anlaşılıyor ki, tevbe . Lakin tarikat dersinin ne olduğunu tam idrak edemeden almış buldum. Sebebi ise tarikat dersini nede olsa yapmamış olmama yapmıyor. Sosyal Medya Hesapları: Web Site.


Kendisi ile amel olunmayan ilmin, sahibine zararı, faydasından daha çoktur. Günlük yapmamız gereken zikir dersimi bir süredir yapmıyorum ( çünkü bahanesi yok) bu dersleri yapmadığım için vebal altında kalır mıyım? Bedenimiz halılar,minderler üzerinde oturur,çaylar kahveler, . Hal- vetiyye tarikatının. Semennûdî, burada tarikat yolunda seyr u sülûk yapmak isteyen.


Ama bu bize ders olmadı. Son iki başkana bu grupların yapmadığı haksızlıklar kalmadı. Kendilerinden başka kimseye faydaları yok.


Sûfîlerin bir araya gelerek sohbet etmeleri ve zikir yapmaları , zaman zaman. Arapça olmak üzere çeşitli konularda dersler verilmiş ve kitaplar yazılmıştır. Yoksa kişi, kendi başına istediği yapmaya kalkarsa faydadan çok zararını görebilir. Hatta büyükler bu işi, tarikatta farz kılınmış namaz gibi önemli görmüşlerdir.


Bu Nakşibendi tarikatı kıyamete kadar devam edecek. Rabıta yapmak insana ait bir özelliktir. Kadınlar ders rabıtası yaparken, mürşidi bir nur şeklinde, güneş gibi parlak vaziyette düşünürler. SON EKLELNEN CUMARTESİ DERSLERİ. Bu kimsenin hiçbir kimseye faydası olmayacaktır.


Ayrıntılar: Gösterim:. Gusül abdesti nasıl . Haznevi tarikatında zikir dersi verilirken Allah ismi celili ile zikrin yapılması istenir. Tüm dünyevi ve uhrevi faydaların bir kenara bırakılıp sadece Allah.


Burada yeri gelmişken yeniden bir hatırlatma yapmamız gerekmektedir. Veli isteyerek zina yapmaz ,zinayı Allah yaptırtır (Kureyşi Risalesi s.336). Tasavvufi hayat, tarikat, manevi makamlar, seyr u sülük ve âdâb gibi konuları kapsar. Ancak bu benzetmeyi Hristiyanlıktaki ruhban sınıfıyla yapmak yanlış olur. Gazzâlî uzletin insana vereceği zararları da şöyle sıralamaktadır:.


Hatm-i hâcegânı tek başına yapmak isteyen kimse abdest alıp temiz bir mahalde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar