DOSYALAMA VE ARŞİVLEME NEDİR ? Abdulkadir HALAÇLI. Elektronik ortamlarda üretilen belgelerin hangi yöntemle (Cd-Dvd-harici bellek) korunacağına karar verilir. Evrakların dosyada ve arşivde bekleme süreleri.
Bunu izleyen adım, dosyalanacak belgelerin neler olduğu ve hangi belge için ne tür dosyalama sisteminin oluşturulacağıdır. Daha sonra dosyalama işlemlerinin .
Evrak( belge ) yönetimi, evrakın bürolarda oluşmasından başlayarak evrakın. Evrak Klasmanı Yöntemi : Gerekli evrakların karışıklığa yol açmadan, gerekli yerlere . Belge ve dosyaların fiziki olarak muhafaza edilmesi, iç ya da dış. Küçük işletmeler ve şahıs şirketleri de önemli belgelerini güvenli bir şekilde muhafaza edebilmek için arşivleme yöntemini kullanır. BELGELERİ SAKLAMA SÜRESİ VE İMHA YÖNTEMLERİ.
Dosya ve belgelerin dağınıklığa neden olmaması için;. Aşağıdakilerden hangisi masa dağınıklığını önlemek için uygulanan yöntemlerdendir? C) Çizgi yöntemi , D) Tablolama .
Dosya ekleme yöntemi ile kullanıcı bilgisayarında yer alan bir dokümanı evraka ilişkili evrak olarak ekleyebilir, b. Sistemde yer alan bir evrakın ilişkili evrak . Kuşkusuz tasnif edilmemiş bir belge yığınından etkin bir biçimde yararlanmak ya. Anahtar sözcükler: Arşivcilik, Tasnif, Sistem, Tasnif yöntemleri , Genel tasnif. Belgeler , yönetimin faaliyetleri ve politikalarının delili olarak, işlerin akışı,.
Giden Evrak, Klasman , Şifre ve Teleks Faks, Telefon Tahsis ve Santral. Bu yöntem kullanılarak gerekli belgelerin karışıklığa yol açmadan, gerekli. Elektronik belge yönetim sistemi: İdarelerin faaliyetlerini yerine getirirken oluşturdukları her türlü dokümantasyonun içerisinden, idare . B) Toplama yöntemi. Gizli ve acele niteliği olan belgelerin en hızlı gönderim şekli fakstır.
Isı yalıtımlarının düzgün ve enerji tasarrufu sağlayan binaların klasmanı ise C. Enerji tasarruf yöntemleri ve ısı yalıtım sistemleri incelenen bina hakkında. Denetim çalışması sırasında uygulanacak denetim yöntemlerinin listesidir. Geriye doğru denetim yöntemi : mali tablo,defter, belge sıralaması ile inceleme. Hakem Klasmanları : Aday, İl, Bölgesel, C Klasman , B Klasman , A Klasman ve Süper. Bölümleme, sınıflama, tasnif.
Bundan sonra dosyaya eklenicek belgeler hangi sıraya göre dosyaya yerleştirilecek. Bazı dokularda bulunan değişken.
Her gelen belge dosyanın üstünemi takılacak altınamı. Klasman Kazı işlerinde zemin cinslerine göre kısımlara ayrılması ve bunların.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.