20 Eylül 2018 Perşembe

Kaynakça örnekleri türkçe

Kaynakça örnekleri türkçe

Kitapçık, tüm format ve bölümleriyle bir tez usulünde yazılmıştır. Tezin sırt kısmında. Küçük harf ve boyutta tablonun altına sola dayalı olarak sırasıyla kaynak , daha sonra da açıklayıcı dipnot yazılır. Bölüm, sayfa, kaynak , şekil, tablo numaraları aşağıdaki örneklere göre verilmelidir. SOSYAL BİLİMLER ANABİLİM DALI.


Kaynakça örnekleri türkçe

Her bir alt problem kendi içinde alt maddeler olarak da yazılabilir. Unvanların İngilizcesi yazılırken Yrd. TEZ YAZIM KILAVUZU. Yüksek Lisans programını bitirdi.


Bitirme projesi, yüksek lisans tezi ve doktora tezinin yazımında en başta dikkat. APA YÖNTEMİNE GÖRE KAYNAK GÖSTERME. Bu nedenle İstanbul. Kapakta ve tez onay sayfasında, sayfa numaraları yazılmaz.


Lisansüstü Programlarına kayıtlı öğrenciler için bitirme tezlerinin yazımında. Teşekkür sayfası tezi hazırlayan öğrencinin isteğine bağlı olarak yazılır. Bir makale, tez veya bildiri hazırlarken araştırmacı. Bilimsel çalışma (makale, bildiri, tez , vb.) özgün bir. Aşağıda metin kısmının nasıl numaralandırılacağına ilişkin örnek bir . Kaynakça , tablo sol alt köşesinden başlayarak yazılacaktır.


En Son Haberler - Öğretmenler performans ve proje ödevlerinde mutlaka kaynakça istemektedir. Akademik çalışmalarda yapılan alıntılar için kaynak göstermede çeşitli atıf . Kaynak taramanız bittikten sonra kullanacağınız kaynakların kaynakça. Aşağıda hangi durumlarda, nasıl kaynak gösterileceği örneklerle anlatılmaktadır. Basılmış tezler de bu kategoriye girer. Kez Kaynak Gösterme.


Kaynakça örnekleri türkçe

Tablonun başlığı ve kaynağı yazılırken her kelimenin ilk harfi büyük yazılır. Kaynak gösterimi tablonun altında, kaynağın tüm künyesini içerecek şekilde belirtilmesi . Bölümüne, Bitirme Çalışması ve Tasarım Projeleri dersleri kapsamında teslim edilecek tezlerde bir. Metin içinde Kaynak , Formül, Denklem, Şekil ve Tablo Gösterimi. Kaynak isimleri yayımlandığı orijinal dilinde yazılır.


Dipnotunda, bir kaynak gösteriliyorsa, sırasıyla “yazarın adı soyadı, eserin adı,. Sağ alt köşeye tezi hazırlayanın adı-soyadı, sol alt köşeye de tezin yazıldığı yer . Yazılar “Times New. APA Yöntemine Göre Metinde Kaynak Gösterme.


Kullanılan alıntının kendisi bir alıntı ise alıntının sonunda cümleyi bitiren noktalama. KAYNAKÇA ” başlığını taşır ve yeni bir sayfadan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar