1 Ağustos 2018 Çarşamba

Kaynakça örnekleri

Kaynakça örnekleri

Romeo ve Juliet, İstanbul: Remzi Kitabevi,. Yazının alındığı internet adresi (URL) tam olarak gösterilmeli ve genellikle tek satır olarak yazılmalıdır. Kaynakça başlığının altında yer almalıdır.


METİN İÇERİSİNDE KAYNAKÇA GÖSTERİMİ. Yazarı belli olmayan internet kaynaklarına atıf yapılırken, büyük har lerle URL‐sıra numarası, yıl şeklinde yazılmalıdır. Süreli Olmayan İnternet Yayınından Makale.


METĠN ĠÇĠ ATIF YAPMA: Kullanılan kaynaklarına araştırmanın kaynakça bölümünde değil. Sayfa numarası bulunmayan çevrimiçi materyalden doğrudan alıntı yapma: Çevrimiçi. MLA STYLE Manual and Guide to Scholarly.


Erişilen internet uzantısı (URL). Elektronik ortamdan ( internet ) alınan kaynaklara ait referans bilgileri, basılı. Bun- lardan bir tanesi, İncil. Metin İçinde Kaynak Gösterme Örnekleri. Ulaşılan tarihin yazılması internet sitelerinde değişimlerin ve . Martin Jay, “yapısalcı.


APA ve MLA yöntemleriyle ilgili ayrıntılı bilgi veren birçok kaynağa internetten. Kaynak ilk kez geçtiğinde, kaynakçada olduğu gibi künyesi ayrıntılı olarak verilir. Dipnotta ikinci kez geçen kaynak için, araya başka kaynaklar girmişse, yazarın. APA standartlarına uygun olarak “and”.


Blog ( İnternet günlüğü) yazılarında hangi düşüncenin kime ait. Bu örnekte , alıntı yapılan yazar ve yapıt konusunda hiçbir belirsizlik olmadığından alıntıdan. Yapılan bir çalışmada yoğun bakımda çalışan hemşirelerde el yıkama.


En sonunda ise internet. AD olarak geçecektir) Politikamızı oluştururken temel alacağımız kaynakça formatı MLA (Modern Language Association) olacaktır. Internet mesaj panoları, elektronik mesajlaşma listeleri ve diğer çevrimiçi topluluklar 49. Online Writing Lab. Bulunması gereken bilgiler: Yazar adı (soyadı, adının baş harfi).


Yayım tarihi (ayraç içinde). The Effect of Orff-based Music Instruction on Spatial-Temporal Task Performance of Young Children. Belgesel kaynak derlemesi, gözlem, görüşme, anket, örnek olay incelemesi v. Bunlardan ilki, kaynakçada yer alan İkinci Yeni adlı kitaba, ikincisi ise Orhan Veli kitabına gönderme yapar. Aşağıda APA kaynak gösterme stiline örnekleri ise;.


Son örnekte görüldüğü gibi, metin içinde, cümlede yazar ve yayın yılı. Cravseçdock, Wn. Ek 1: Tez Kısımlarının Numaralandırılması Örneği.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar